måndag 19 augusti 2013

- Tror jag har glömt

Jag tror att jag har glömt att berätta om vårt besök på BVC. Sen så kan jag skriva en liten allmän uppdatering på Neo.

Neo var 78 cm lång på BVC när vi var där den 6/8, han vägde 11,785 kilo. Nu hade han bara gått upp 700 gram på två månader, känns bra eftersom han tidigare gick upp 500 gram på två veckor. När jag slutade amma så slutade han att gå upp lika fort, jag hade verkligen grädde känns det som, eller kanske raketbränsle.

Han fick högsta betyg på sin mentala och fysiska utveckling, han var tidig med pincett grepp och att prata lite, sen så stoppar han inte så mycket saker i munnen det var hon också imponerad över. Hörseln var perfekt på han också.

Så nu till den allmänna uppdateringen.

Han har storlek 86 på kläder, han kan även ha storlek 92 på vissa tröjor, men inte på byxor.

Han har storlek 5 på blöjor och använder liberos up&go på dagarna och på natten använder han storlek 4+ av pampers baby-dry, som håller tätt i tolv timmar.

Han har 6 stycken tänder, de två i mitten av nedre käken kom först, sen kom de två i mitten i övre käken och de på vardera sida om de två i mitten av övre kom någon dag efter de i mitten kom. Han hade inte bara en tand så länge utan han fick en hel uppsättning. De små tänderna borstar vi morgon och kväll.

Han äter en hel burk med mat på lunchen (då får han också fruktpuré) och en hel burk på kvällen. Välling får han som första och sista mål. Frukt och rån till mellanmål på förmiddagen och gröt till mellanmål på eftermiddagen.

Neo kan säga mamma och ibland även ba-ba, som antagligen betyder pappa. Han är fascinerad över lampor och säger man lampa så brukar han kolla på en lampa och le. Han vinkar ibland, om han vill, han vinkar oftast till min mamma. Han följer efter en om man går ut ur rummet han är i och kan även bli ledsen och ropa "mamma!". Han tycker nog om mig och Tobias lika mycket nu eftersom Tobias är hemma nu. Han vill vara hos båda och ropar lika ledset efter oss båda om vi går.

Han springer runt som en galning i sin gåstol och han kan ta sig överallt nästan med den, han är så duktig för om han har svängt in någonstans och kommer på att han vill åka bakåt och åt ett annat håll så backar han och åker sen dit han vill. Han kan också sitta på sin sparkbil och ta sig fram på den.

Han ålar sig numera fram, och några gånger om dagen så ställer han sig i krypställning. Men han är riktigt snabb när han ålar och det ser för roligt ut.

Sitta själv kan han verkligen helt perfekt, han kan sitta i en timme, sen blir han uttråkad, enda gången han ramlar är om han vill ta sig någonstans. Han kan också nästan sätta sig upp utan att dra sig upp när han ligger ner.

Han älskar också att gå runt, så man ska hålla han under eller i armarna så han får promenera lite.

Det var det som jag kom på just nu, kanske skriver mer senare.




2 kommentarer:

  1. Stora killen : ) Eddie vägde 9065 och var 74 lång när han var 9 månader. Ska på 10 månaders kontroll imorn. Får se om han har vuxit något. Vilken skillnad det kan vara på barnen : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan vara sån himla stor skillnad, är så intressant att se skillnader. De växer och blir stora de små liven :)

      Radera