onsdag 10 april 2013

4 månader

Tiden går så ofantligt fort, jag tycker att dagarna bara rusar förbi och man hinner inte riktigt med. Att vara mammledig är helt underbart, att få vara med och se hur Neo utvecklas är det bästa som finns.

I söndags så blev Neo faktiskt fyra månader gammal. Fyra hela månader, vart tog tiden vägen egentligen??? Nyss låg vi på BB, jag var helt mörbultad efter kejsarsnittet och Neo var då inte så stor, 3815 gram och 54 cm lång. Vi var i bebisbubblan och inget kunde rubba oss.

Han låg och vevade med armarna okontrollerat, hade kvar gripreflexen, de enda leendena man fick var när magen gjorde ont, han kunde inte hålla upp varken nacke eller rygg, han var nöjd bara han fick äta och sova och det var i stort sett det enda han gjorde. Man kan verkligen inte tänka sig att det faktiskt var så vi hade det i början, man vänjer sig så fort vid hur han utvecklas, helt plötsligt så var man van vid att han vill sitta, rulla runt, prata för fullt, leka med leksaker osv.

I måndags var vi på BVC för 4-månaders kontrollen. Jag gissade innan besöket att han låg på 8900 gram i vikt och Tobias gissade på över 9000. Jag kan säga såhär: jag hade då inte rätt.

Längd, vikt och huvudomfång, 4 månader:

Längd: 71 cm

Vikt: 9280 gram

Huvudomfång: 43,2 cm



Längd, vikt och huvudomfång, 3 månader:

Längd: 68 cm

Vikt: 8265 gram

Huvudomfång: 42,5 cm



Längd, vikt och huvudomfång, 2 månader:


Längd: 62 cm

Vikt: 7495 gram

Huvudomfång: 40,8 cm



Längd, vikt och huvudomfång, 1 månad:

Längd: 60 cm

Vikt: 5860 gram

Huvudomfång: 38,4 cm



Längd, vikt och huvudomfång, nyfödd:

Längd: 54 cm

Vikt: 3815 gram

Huvudomfång: 37 cm


Neo har ökat 5465 gram i vikt sen han föddes och han har växt 17 cm, huvudomfånget har ökat med 6,2 cm. Under barnets första år så ska de tre-dubbla sin vikt, vilket han snart gjort och de ska växa cirka 25 cm på längden, vilket han också snart gjort.

Han är lite större än de normala barnen, men hans kurvor följer varandra perfekt och han är inte oproportionerlig. Han är helt perfekt och underbar som han är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar